Internet of Things Integration Platform
Remote Monitoring, M2M and Device Management Software Platform

Can't connect with OPC-UA Servers

Questions related to AggreGate device drivers, reading and updating data from/in various devices and data sources.

Can't connect with OPC-UA Servers

Postby vitor_pinheiro/sicpa_com » Fri Oct 21, 2016 1:27 pm

Hello guys,

I'm receiving the following errors when trying to connect with PLC's OPC-UA servers:

"Error reading devices asset"
"Error reading assets"

I've read all the available docs and tested the software in two different machines with different operational systems (windows 7 and linux mint 17) and I keep having the same errors..

Any idea in what is wrong?

Please see the screenshots attached.

Thanks,
Vitor


The attachment Aggregate_error_MsgBox.jpg[/attachment

[attachment=0]Aggregate_OPCUA_properties.jpg
is no longer available
Attachments
Aggregate_OPCUA_properties.jpg
Aggregate_OPCUA_properties.jpg (62.55 KiB) Viewed 1854 times
vitor_pinheiro/sicpa_com
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 21, 2016 1:08 pm

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby vitor_pinheiro/sicpa_com » Fri Oct 21, 2016 1:33 pm

Including some screen shots
Attachments
Aggregate_error.jpg
Aggregate_error.jpg (226.54 KiB) Viewed 1852 times
vitor_pinheiro/sicpa_com
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 21, 2016 1:08 pm

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby vitor_pinheiro/sicpa_com » Fri Oct 21, 2016 1:36 pm

Including some screen shots
Attachments
Aggregate_Client.jpg
Aggregate_Client.jpg (106.35 KiB) Viewed 1852 times
vitor_pinheiro/sicpa_com
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 21, 2016 1:08 pm

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby anton_logoyskiy/tibbo_com » Mon Oct 24, 2016 11:29 am

Hi Vitor

Please check your Address Space Source Paths settings and credentials.
What is the name of you OPC UA server?

Best Regard,
Anton Logoyskiy
anton_logoyskiy/tibbo_com
 
Posts: 96
Joined: Wed Jul 22, 2015 10:05 am

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby vitor_pinheiro/sicpa_com » Mon Oct 24, 2016 12:48 pm

Hi Anton,

Thanks for reply.

What exactly I have to check in Address Space Source Paths settings? I connected to the server with a third part OPC-UA client application and got three directories on first level (Objects, Views and Types). I've already added the other two directories on "Address Space Source Paths settings" and got the same error.

About the credentials, I'm not using any authentication on the server, so I think there is nothing to set on those fields, right?

Best regards,
Vitor
vitor_pinheiro/sicpa_com
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 21, 2016 1:08 pm

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby vitor_pinheiro/sicpa_com » Wed Oct 26, 2016 11:02 am

up
vitor_pinheiro/sicpa_com
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 21, 2016 1:08 pm

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby anton_logoyskiy/tibbo_com » Mon Oct 31, 2016 8:18 am

Hi Vitor,

It looks like you have configured Address Space Source Paths correctly.
But you haven't mentioned what is the full name of your OPC UA server?

Best Regards,
Anton Logoyskiy
anton_logoyskiy/tibbo_com
 
Posts: 96
Joined: Wed Jul 22, 2015 10:05 am

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby vitor_pinheiro/sicpa_com » Mon Oct 31, 2016 6:28 pm

Hi Anton,

What do you mean about OPC UA server's full name? Is it the name of the PLC where the server is running?

I put the name of the PLC (as it appears on Windows CE) in the field "name" of the device configuration, which is: PLCPCS, as you can see on the screenshot in the first post of this topic.

Just an update: I have tested the communication with a Modbus TCP server running in the same PLC and had the same error.

After created, both devices are showed with status online and not synchronized. It is probably a problem with synchronization in general, not only with OPC-UA servers.

Is there any configuration that I have to do before the creation of devices and which can produces this kind of error?

Thanks,
Vitor
vitor_pinheiro/sicpa_com
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 21, 2016 1:08 pm

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby anton_logoyskiy/tibbo_com » Wed Nov 02, 2016 5:56 am

Hi Vitor,

I request the brand name of your OPC-UA server, or the name of company which developed it.
Basically you should add Modbus registers manually:

http://aggregate.tibbo.com/docs/en/index.htm?ls_drivers_modbus.htm

I think it helps you to get data through Modbus.

BR/Anton
anton_logoyskiy/tibbo_com
 
Posts: 96
Joined: Wed Jul 22, 2015 10:05 am

Re: Can't connect with OPC-UA Servers

Postby vitor_pinheiro/sicpa_com » Thu Nov 03, 2016 1:33 pm

Anton,

I am using the Beckhoff's TwinCAT OPC-UA Server CE (TS6100-0030) running in a Beckhoff CX5020 WinCE PLC.

Regards.

Vitor
vitor_pinheiro/sicpa_com
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 21, 2016 1:08 pm

Next

Return to Data Acquisition

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest